Actualment esteu veient Cuquetes i Cucots

Cuquetes i Cucots

A la festa major de 2005 van sorgir un grup de pares i mares que volien fer partícips als seus fills i filles de la festa major i van crear el grup de cuquetes on els infants de 0 a 5 anys podien participar de la festa i a la cercavila.

Amb els anys hem anat ampliant la participació en la festa organitzant actes pensats per aquesta franja d’edat. Hem fet racons de llibres, de jocs, de disfresses, hem portat la platja a Granollers per jugar amb la sorra, hem creat el Babychilout pels nadons, hem jugat amb aigua i fang, hem fet llums i ombres, cuinetes, joc simbòlic, contes, espectacles musicals, hem portat la Dàmaris Gelabert, el Pot Petit, i moltes coses més.

Amb el temps els nens i nenes es fan grans, i el 2016 es va crear el grup de cucots amb els infants de 5 a 8 anys, que amb una música pròpia, feta per a l’ocasió, una màscara i un ball, fan ballar a tothom durant la cercavila i al lluïment a la Porxada a ritme dels picarols. Són els germans grans de les cuquetes.

I entremig tenim la Cuca, la mare de les cuquetes i els cucots. És una bèstia creada fa molts anys per gent de la colla, i que hem reaprofitat, l’hem vestit de nou amb els nostres colors verd, vermell i blau, i que balla i treu foc a la cercavila. I és portada pels pares i mares de les cuquetes i els cucots.

Vaja, que tot queda en família.